logo-digital-mediepartner

Tips for å få en suksessfull nettbutikk

Konkurransen om kundene på nett blir stadig tøffere, og det dukker opp et nytt antall nettbutikker hver eneste dag. Derfor har det blitt viktigere å ha gode planer for hvordan nettbutikken din skal utvikles. Her har vi samlet noen gode tips fra erfarne gründere om hvordan du kan øke sannsynligheten for at din nettbutikk blir en suksess. 

Våre beste tips for deg som ønsker en suksessfull nettbutikk

Når du skal lansere en nettbutikk er det viktig å legge inn den krevende innsatsen. Mange har en oppfatning om at nettbutikker er enkle, passive inntekter – men det er langt fra sannheten. Du må gjerne legge ned den samme innsatsen som i en fysisk butikk, det er bare ingen som ser det som skjer i bakgrunnen like godt. 

Bygg et lojalt nisje publikum

Når du skal konkurrere med nettbutikker som Amazon, CDON og lignende, så er det viktig å finne sin egen nisje. Du bør derfor så tidlig som mulig finne en nisje du kan forfølge og deretter sikte deg inn på denne. Kartlegge hvem som er målgruppen og tilpass deretter innholdet til dem. På denne måten kan du sikre deg en lojal kundegruppe før du forsøker å utvide over tid. 

Mobiloptimalisering

I dag består opptil 60% av trafikken fra håndholdte enheter, noe som betyr at mobiloptimalisering av din nettbutikk er helt essensielt. Du bør derfor sørge for at nettsiden tilbyr en sømløs opplevelse for brukerne på alle enheter. Det samme gjelder om du benytter deg av Facebook Ads, Instagram Ads og Google Ads. Her bør hver kampanje være tilpasset slik at besøkende kommer frem til endepunktet du ønsker. 

Fokuser på innholdet

En viktig del av det å drive en nettbutikk er innholdet som finnes på siden din. Du bør derfor ta den nødvendige tiden til å sikre innhold av høy kvalitet med den kvaliteten du ønsker for butikken din. Her vil også viktige verktøy tillater deg å lage en blogg, distribuere e-postlister og lignende spille en betydelig rolle i innsamlingen av potensielle kunder og følgere for din internettbedrift. 

Velg riktige distribusjonskanaler 

For å nå helt ut til potensielle kunder er det viktig å velge de riktige kanalene. Her handler det om å kombinere SEO med innhold slik at du havner fremst i køen av konkurrenter. Du bør også sikre at du har en tilstedeværelse på de flatene dine kunder mest sannsynlig er. Selger du eksempelvis modeltog bør forum for modeltog være et godt sted å være. Tilsvarende bør du velge sosiale medier basert på hvor dine følgere mest sannsynlig finnes. 

Oppsummering

Det ligger mye arbeid bak en suksessfull nettbutikk og i denne artikkelen har vi samlet noen av våre beste tips. Her handler det om å sikre seg tilgang til de riktige distribusjonskanalene, lage innhold som tilfører verdi for leserne og ikke minst sørge for at innholdet er tilgjengelig alle steder det bør være. En god huskeregel er å fokusere langsiktig på innhold og optimalisering, men SEM og kanaldistrubsjon kan sørge for at man raskere havner foran de kundene man ønsker seg.